logotip del Centre d'Estudis Jordi Pujol

Centre d'Estudis Jordi Pujol

http://www.jordipujol.cat

 

 
logotip del Centre d'Estudis Jordi Pujol
rostre del Molt Honorable President Jordi Pujol
Català  |  Castellano  |  English     
Mida del text: A+  A-    
El nostre món és el món.
imatge de Jordi Pujol
 
    jordi pujolcentre d'estudis jordi pujol
Cerca avançada
   
   

Destaquem

19 de maig de 2010
   
   

Notícies bones (i una de dolenta)

18 de maig de 2010
Jordi Pujol
Notícies bones (i una de dolenta)

És evident que Catalunya passa una època de crisi econòmica i social, política i nacional, i que això afecta a l’estat d’ànim col·lectiu. I és sabut que per a remuntar una situació difícil cal que la gent recuperi la confiança.

Que aplegui tots els recursos de què cadascú disposi, i de que en conjunt disposi el país, i totes les sensacions positives que poden animar i estimular la gent. Sense cometre autoengany.

Llegir més

 

L’hora de la veritat

18 de maig de 2010
Miquel Roca (La Vanguardia)

Les mesures econòmiques anunciades per Zapatero per imposició externa van en la bona direcció i obliguen tots els partits i ciutadans a actuar en nom de l’interès general. Criticar-les només és ètic si s’acompanyen amb propostes per reduir el dèficit i generar ocupació.

Descarregar en format PDF (38 KB)

 



Temps de racionalitzar, temps de conciliar

   
   

Actualitat

 
   
   

Refundar Europa per salvar l’euro

18 de maig de 2010
Mario Monti (Corriere della Sera)

Després de dedicar tanta energia al Tractat de Lisboa, ara la Unió necessita una iniciativa política a mode de refundació que reforci la seva construcció i que alhora suposi una oportunitat de lideratge pels països que més han contribuït a la gestió de la UE.

Descarregar en format PDF (85 KB)

 

Euro dèbil?

18 de maig de 2010
Jordi Gual (La Vanguardia)

Estats Units té una economia flexible, dinàmica i competitiva. Però la seva política monetària és fràgil i constitueix una amenaça pel dòlar molt més greu del que la debilitat política suposa per l’euro.

Descarregar en format PDF (40 KB)

 

Adéu a tot allò

18 de maig de 2010
Ferran Sáez (Avui)

Europa pateix una crisi sistemàtica en tots els àmbits: aquelles falses classes mitjanes formades per prejubilats amb pensions extravagants, o manobres que fa cinc anys cobraven quatre mil euros mensuals, per exemple, ja no existeixen.

Descarregar en format PDF (53 KB)

 

 

Poques dones? Doncs no m’importa

18 de maig de 2010
Libby Purves (The Times)

El fet que hi hagi poques dones al nou govern britànic no suposa cap problema. El que sí ho seria és el fet que la llei impedís que elles tinguin les mateixes oportunitats que els homes, si bé és cert que la biologia pot condicionar-les professionalment, però només durant un temps.

Descarregar en format PDF (171 KB)

 

No és hora de demagògies

18 de maig de 2010
Manuel Milián Mestre (Avui)

Si en tota una generació l’Estat del benestar entrarà en crisi, serà per culpa de la classe política, que ha oblidat l’ètica i actua de forma menyspreable i mediocre, tant des del govern espanyol com des de la oposició.

Descarregar en format PDF (59 KB)

 

La vanitat és un vici lleuger només si està lluny del poder

18 de maig de 2010
Francesco Alberoni (Corriere della Sera)

Stalin, Hitler, Mussolini, Castro... tots ells han destacat per la seva vanitat, un mal vici dels homes que encara es converteix més pervers si s’exerceix des del poder.

Descarregar en format PDF (75 KB)

 

Portada d'un diari
 

Monogràfic 4

abril 2010

Editorial (Jordi Pujol): Temps de racionalitzar, temps de conciliar

Col·laboradors: Nuria Chinchilla i Consuelo León, Ignacio Buqueras i Raimundo Bassols.

Llegir el darrer monogràfic
Tots els monogràfics



Butlletí 210

18/05/2010

Editorial (Jordi Pujol): Notícies bones (i una de dolenta)

Col·laboradors: Joan Vallvé, Salvador Estapé i Josep M. Vila d'Abadal.

Llegir el darrer butlletí
Tots els butlletins



   
   
 
 
   
   
 

Darreres publicacions

Recull d'editorials. 2009-2010

Publicació: Recull d'editorials. 2009-2010

El Butlletí, sobretot a través dels seus editorials, expressa el pensament del CEJP, i mira d'impulsar el seu projecte intel•lectual amb les lògiques derivacions polítiques i socials. Per tant, té tot el sentit que les 49 editorials publicades en aquest quart volum hagin procurat respondre al propòsit inicial de la Fundació. Per un costat treballar en el camp de les Idees, els Valors i les Actituds i contribuir a crear un pensament alternatiu al que actualment és hegemònic a Catalunya i que avui està molt esgotat.


Interior

Publicació: Interior

L’autogovern de Catalunya en seguretat pública constitueix un espai privilegiat per estudiar les relacions entre la Generalitat i els poders centrals de l’Estat en els darrers vint-i-cinc anys. En aquesta matèria conflueixen conceptes tant nuclears com la sobirania, la garantia dels drets i llibertats o el model polític i territorial d’Estat. L’obra de Govern de la Generalitat, d’ençà l’any 1980, l’ha configurat com una de les manifestacions més emblemàtiques de la posició institucional singular de la Generalitat, i en bona mesura ha estat el resultat dels pactes polítics de la legislatura amb els diferents Governs de l’estat en la dècada dels anys noranta. El balanç és una obra de Govern i unes competències remarcables en un àmbit bàsic pel benestar i protecció de les persones i els béns del nostre país.




 
Logotip del projecte edu21



Segueix la nostra actualitat també a Facebook