Calendari d’activitats

Activitats de Jordi Pujol
Activitats de la Fundació
Activitats recomanades

Pròximes activitats

Participa-hi
Subscriu-t'hi
Butlletins

Privacitat

Col·labora-hi

Editorial

editorial293.jpg

No sacrificar el futur

18 d'abril de 2012

No sacrificar el futur. O no sacrificar les generacions futures, que és una manera més punyent de dir-ho: No sacrificar els fills o els néts. No sacrificar el futur a l’èxit immediat. No sacrificar la generació dels néts a l’exuberància immediata. O a l’èxit electoral d’aquí a quatre anys.

Llegir el darrer butlletí

Tots els butlletins

Monogràfic

Editorial (Jordi Pujol)

L'esforç per ser un país competitiu

Col·laboradors: Josep M. Vilalta, Màrius Rubiralta i Lluís Torner

Jordi Pujol analitza la situació actual de les universitats i la recerca a Catalunya i reflexiona sobre la necessitat de mantenir i ajustar el sistema davant el context de crisi socioeconòmica i per tal d’evitar la denominada «fugida de cervells».

Llegir el darrer monogràfic

Tots els monogràfics

Vídeos

Presentació pública de les Memòries de Jordi Pujol

17/04/2012

Jordi Pujol i Miquel Roca reivindiquen «la cohesió social» com a element essencial per mantenir el país i impulsar la seva recuperació, en el diàleg que han mantingut, moderats per la directora de TV3, Mònica Terribas, en l’acte de presentació del tercer i darrer volum de les Memòries de Jordi Pujol.


  • Jordi Pujol: «Convi...

  • Jordi Pujol: «Unive...

  • Educació i mobilita...

  • XIX Tribuna Edu21. E...

  • XIX Tribuna Edu21: E...

  • Conferència complet...

  • Resum conferència J...

  • Joves amb IVA: Gabri...

  • Vídeo complet de la...

  • Taula rodona: «El f...

  • Repensar el mercat d...

  • Conferència complet...

  • Conferència de Joaq...

  • Missatge de Jordi Pu...

Actualitat

Seminari: Conviure amb la cultura del no

12 d'abril de 2012

El Centre d’Estudis Jordi Pujol i la Càtedra UPC - Endesa Red «Victoriano Muñoz Oms» de Valors Humans a l’Enginyeria organitzen aquest seminari dedicat a l’anàlisi de «la cultura del no». Aquesta cultura, que s’oposa a nombroses iniciatives o projectes i que s’ha anat escampant en moltes societats com ara la nostra, suposa un greu perill per al progrés econòmic i social al servei de les persones. És un fenomen, d’efectes a curt i llarg termini, que respon a un conjunt d’actituds i que també afecta la pràctica de l’enginyeria, que uns veuen com a víctima i uns altres com a coresponsable. L'objectiu del cicle, que s'iniciarà el proper 12 d'abril amb una conferència inaugural de Jordi Pujol titulada Conviure amb la cultura del no, és oferir un marc d'atenció explícita sobre aquesta matèria, presentada de la mà de comunicacions d'experts. Les conferències tindran lloc a l'auditori del Centre d'Estudis Jordi Pujol a les 19h. L'entrada és lliure, tanmateix es prega confirmació trucant al telèfon 93 342 85 35 o enviant un correu electrònic a info@jordipujol.cat.

Llegir més

Més actualitat

Articles

La governanta

Pilar Rahola

19 d'abril de 2012

La Vanguardia

La delegada del Govern central a Catalunya ha menyspreat les institucions i símbols catalans i ha negat la visita a un centre públic del Síndic de Greuges. Si legalment no pot fer-ho, cal que la quadrin i si pot fer-ho, plantejem-nos quina porqueria d’institucions tenim.

Llegir més

Descarregar en format PDF (1383 KB).

A favor del mecenatge

Editorial

19 d'abril de 2012

La Vanguardia

Davant la reducció de diners públics destinats a la cultura cal aprovar una nova llei de Patrocini i Mecenatge que eixampli l’actual marc legal i faciliti l’arribada de fons privats a la cultura.

Llegir més

Descarregar en format PDF (383 KB).

L’enorme repte de les autonomies

Editorial

19 d'abril de 2012

Financial Times (reproduït a Expansión)

El govern espanyol ha d’adoptar tres inciatives polítiques: Modificar la llei de pressupostos, canviar el finançament de la sanitat i l’educació i retornar certs poders autonòmics al govern central per replantejar el cost del seu federalisme.

Llegir més

Descarregar en format PDF (175 KB).

Gran Bretanya destrueix records dels crims colonials

I. Cobain / O. Bowcott / R. Norton-Taylor

19 d'abril de 2012

The Guardian

Un informe explica que s’han destruit documents amb detalls vergonyosos sobre els crims comesos durant els darrers anys de la colonització britànica per evitar que caiguin en mans dels governs avui ja independents.

Llegir més

Descarregar en format PDF (334 KB).

Hollande es manté inflexible sobre el pacte pressupostari europeu

19 d'abril de 2012

Le Figaro

El candidat socialista a l’Elisi es mostra favorable a modificar la Constitució per a preveure mesures que reactivin el creixement econòmic.

Llegir més

Descarregar en format PDF (108 KB).

Més articles

Recomanacions

Jaume Giné: «Societat i valors a Corea del Sud»

12 d'abril de 2012

La tensió ha tornar a disparar-se a la península de Corea arran de les sospites que el règim de Pyongyang estigui fent els preparatius per dur a terme, de manera imminent, una nova prova nuclear. Com és sabut, la divisió de Corea és un dels productes de la Guerra Freda que ha sobreviscut a la caiguda del mur de Berlín i al col·lapse de la URSS, i que, a més, han marcat l'evolució social, política i econòmica tant del Nord com del Sud. El cert és que han seguit models de desenvolupament diametralment oposats. Precisament, un article d'en Jaume Giné publicat a VIA 8 (febrer de 2009) ens apropa a la realitat d'una de les parts en conflicte, Corea del Sud, posant l'accent en el conjunt de transformacions i canvis que ha experimentat aquesta societat, cada cop més preparada per afrontar els reptes que planteja la globalització, però sense que aquesta modernització hagi suposat la renúncia a alguns trets fonamentals de la seva tradició i identitat. Una evolució que contrasta amb la dels veïns del nord.

Llegir més

Més recomanacions

Publicacions

Ensenyament

Josep Varela

27 de desembre de 2011

En aquest text s’explica en què va consistir l’obra de govern del Departament d’Ensenyament durant el període estudiat (1980-2003). Es relaten quines van ser les seves accions, les dificultats, les frustracions i el balanç final de tot plegat per tal que quedi constància de les línies mestres d’aquest període. Es parla d’infants i de mestres, d’arquitectura escolar, de normes legals, d’educació artística, d’educació especial, d’escola pública i privada, de formació professional, de l’escola rural, de la formació permanent, d’immigració, de noves tecnologies, etc. En qualsevol cas, intentar resumir l’enorme complexitat de les iniciatives i les accions empreses en dos centenars de planes és un repte difícil, sobretot a l’hora d’aconseguir traslladar al lector l’ebullició d’una època tan dinàmica.

Llegir més

Descarregar en format PDF (5112 KB).

Més publicacions

© 2012 Centre d'Estudis Jordi Pujol | RSS | Informació legal | Contacta
Passeig de Gràcia, 88 - 1r 2a - 08008 Barcelona - Telèfon: 933 428 535 - Fax: 933 428 964 - E-mail: info@jordipujol.cat