logotip del Centre d'Estudis Jordi Pujol

Centre d'Estudis Jordi Pujol

http://www.jordipujol.cat

 

 
logotip del Centre d'Estudis Jordi Pujol
rostre del Molt Honorable President Jordi Pujol
Català  |  Castellano  |  English     
Mida del text: A+  A-    
El nostre no és un nacionalisme de domini, sinó d'afirmació.
imatge de Jordi Pujol
 
    jordi pujolcentre d'estudis jordi pujol
Cerca avançada
   
   

Destaquem

13 d'octubre de 2010
   
   

Europa: es pot dialogar només des dels propis valors

05 d'octubre de 2010
Jordi Pujol
Europa: es pot dialogar només des dels propis valors

Aquests dies s’han produït a Catalunya dos fets que ens parlen d’Europa. Del moment actual i del futur d’Europa.






Llegir més

 

Pacte fiscal català

12 d'octubre de 2010
Artur Mas (La Vanguardia)

Tenint en compte que un país que pateix una crisi econòmica no es pot recuperar si a sobre ha d’afrontar un dèficit fiscal de gairebé el 10% del PIB i que la Constitució no blinda cap model de finançament per ningú, existeixen raons jurídiques i econòmiques suficients per demanar un nou pacte fiscal català sense que això suposi cap daltabaix.

Descarregar en format PDF (142 KB)

 



Recerca biomèdica: “Un món que va a més”

   
   

Actualitat

 
   
   

Balanç del tripartit

09 d'octubre de 2010
Juan José López Burniol (La Vanguardia)

El balanç dels vuit anys de tripartit és negatiu perquè l’actitud dels tres partits de govern ha estat molt diferent: uns han actuat amb integrisme ideològic, els altres amb radicalisme i els tercers han fet un joc d’equilibris que no els ha deixat satisfer ningú.

Descarregar en format PDF (40 KB)

 

Amb moltes ganes de futur

13 d'octubre de 2010
Salvador Cardús (La Vanguardia)

El fet que el Cercle d’Economia, Foment del Treball o la Cambra de Comerç mostrin una voluntat de renovació, compromís i capacitat per assumir nous riscos és una mostra clara de que el país està sortint del seu estat depressiu.

Descarregar en format PDF (108 KB)

 

Què diuen que som

11 d'octubre de 2010
Jordi Cabré (Avui)

Les lleis no ho són tot ni tenen per què ser forçosament la veritat, de forma que si el TC ens ha confirmat que legalment no som una nació, hem de trobar la manera d’acreditar al món que sí ho som.

Descarregar en format PDF (104 KB)

 

 

Preguntes incòmodes

13 d'octubre de 2010
Jordi García-Peiti (Avui)

La xenofòbia emergent als estats europeus és fruit d’un plantejament no racional de la immigració. I com que en el seu moment no es van fer bé les preguntes, ara les respostes tampoc ho són i han deixat que el problema es podreixi en forma de xenofòbia.

Descarregar en format PDF (94 KB)

 

La cultura del golf

10 d'octubre de 2010
Francesc Cabana (Avui)

L’empresari amb interessos culturals sol ser molt més productiu i inquiet. Per això, i pel fet que l’empresari pot destinar més recursos a les activitats culturals d’interès col•lectiu, es tant important que Catalunya no perdi el vincle entre emprenedorisme i cultura.

Descarregar en format PDF (100 KB)

 

Una nova èpica civil

09 d'octubre de 2010
Vicent Sanchís (Avui)

Per aspirar a propostes nacionals més ambicioses, les entitats civils del país han de ser menys reaccionàries, provincianes, resignades i servils. I sembla que això està canviant perquè la base de la societat cada cop es mou amb més força.

Descarregar en format PDF (244 KB)

 

Portada d'un diari
 

Monogràfic 8

setembre 2010

Editorial (Jordi Pujol): «Un món que va a més»

Col·laboradors: Joan J. Guinovart, Jordi Camí i Luis Ruiz Ávila.

Llegir el darrer monogràfic
Tots els monogràfics



Butlletí 224

05/10/2010

Editorial (Jordi Pujol): Europa: es pot dialogar només des dels propis valors

Col·laboradors: Jaume Giné, Josep Marc Laporta i Natàlia Molero.

Llegir el darrer butlletí
Tots els butlletins



   
   
 
 
   
   
 

Darreres publicacions

De Sòcrates a l'iPod. Una experiència d'aprenentatge de valors a secundària

Publicació: De Sòcrates a l'iPod. Una experiència d'aprenentatge de valors a secundària

En una societat tecnològica i complexa com la nostra cal ensenyar els nostres alumnes a pensar per ells mateixos, a fer-ho de forma creativa perquè puguin adaptar-se als canvis de la nostra època i amb la cura que els capaciti per conviure en pau amb un respecte democràtic a altres opcions diferents de la seva. Més que coneixements, en el futur els caldran habilitats que els permetin operar amb els coneixements disponibles. Aquesta proposta fa una aposta per aconseguir un pensament multidimensional, crític, creatiu i curós alhora, mitjançant l’aprenentatge de la filosofia a través de diversos recursos artístics, audiovisuals o tecnològics.


Por un nuevo pacto social y político

Publicació: Por un nuevo pacto social y político

Europa reclama una renovació d'idees i de plantejaments perquè té la percepció o la intuïció de no estar prou preparada per a una sèrie de reptes que en un futur pròxim li cauran a sobre. Malgrat els importants progressos que ha fet Europa en les últimes dècades, hi ha la impressió difusa que cal trobar noves respostes i repensar algunes coses. Per què? Perquè es perceben noves situacions com la globalització econòmica mundial, el del creixement malgrat el benestar general de sectors socials marginals, el de la insuficiència de recursos per mantenir l'actual nivell d'Estat del benestar i la seva estructura, el de la necessària renovació dels coneixements, el de la crisi demogràfica, el d'una massiva immigració extraeuropea, el de la pèrdua general de pes d'Europa, el de l'accentuació de la crisi de valors i falta de referents, el de la por dels benestants, d'haver de compartir el que tenen, el de la por dels necessitats, de ser deixats de banda. Davant aquests reptes, Europa disposa de recursos, mitjans humans i materials, i capacitat d'engendrar idees i projectes molt importants. Prou importants com per donar-los una resposta positiva.




 


Segueix la nostra actualitat també a Facebook