logotip del Centre d'Estudis Jordi Pujol

Centre d'Estudis Jordi Pujol

http://www.jordipujol.cat

 

 
logotip del Centre d'Estudis Jordi Pujol
rostre del Molt Honorable President Jordi Pujol
Català  |  Castellano  |  English     
Mida del text: A+  A-    
Hi ha una cosa pitjor que una generació derrotada, que és una generació ignorada.
imatge de Jordi Pujol
 
    jordi pujolcentre d'estudis jordi pujol
Cerca avançada
   
   

Destaquem

20 d'octubre de 2010
   
   

Treure’s del damunt el pessimisme

19 d'octubre de 2010
Jordi Pujol
Treure’s del damunt el pessimisme

A Catalunya hem passat durant els últims quaranta anys d’una etapa amb bones expectatives com a país a una situació actual de desconcert i desànim.

A la visió esperançada del futur de fa quaranta anys, i que es va mantenir durant un llarg període, hi varen contribuir l’evolució política (cap a la democràcia i la integració europea), la millora econòmica i social, la sensació que havíem aconseguit resistir la política anticatalana i descatalanitzadora del franquisme i l’esperança primer i realitat després de la recuperació de la Generalitat i d’un grau rellevant d’autogovern. Tot plegat creava un clima d’esperança, de confiança i de ganes de fer i d’anar endavant. D’optimisme. Com a país i com a societat. En tots els ordres: l’institucional i el polític, el cultural i el lingüístic, l’econòmic i el social, el de la pròpia afirmació Catalunya endins i el de la nostra projecció Catalunya enfora, a Espanya i a Europa.

Llegir més

 

Crisi de llei i autoritat

20 d'octubre de 2010
Pilar Rahola (La Vanguardia)

Els antisistema, els salafistes radicals i els negocis de prostitució prefereixen instalar-se a Catalunya abans que a qualsevol altre lloc “gràcies” al nostre bonisme, progressisme i tolerància, que ens ha deixat mancats d’autoritats i lleis clares.

Descarregar en format PDF (47 KB)

 



L'Església catalana avui: Seguim creient?

   
   

Actualitat

 
   
   

I què, si no tenim ministres?

20 d'octubre de 2010
Xevi Xirgu (Avui)

Amb la tornada a casa nostra de Corbacho només queda un ministre català, però això no ens suposa cap pèrdua perquè els catalans que han sigut ministres –Birulés, Solé Tura, Chacón...- acaben tornant-se purament espanyols i no aporten res a Catalunya.

Descarregar en format PDF (51 KB)

 

Brussel•les es planteja crear una TV europea

20 d'octubre de 2010
(Le Monde)

La Comissió Europea vol que part de la contribució nacional dels estats al fons de la Unió es destini al finançament de la creació d’una televisió europea.

Descarregar en format PDF (84 KB)

 

El sector agroalimentari creu en la sortida de la crisi

19 d'octubre de 2010
Isabelle de Foucaud (Le Figaro)

L’afluència d’expositors i l’optimisme respirat a la biennal mundial del sector agroalimentari fan pensar que brollen els primers símptomes tímids de recuperació d’aquest sector.

Descarregar en format PDF (203 KB)

 

 

Catalunya, líder d’Espanya en investigació científica pionera

20 d'octubre de 2010
Josep Corbella (La Vanguardia)

La nostra comunitat és la que té més projectes finançats per la UE i els científics avisen que les retallades econòmiques per la crisi no poden afectar el sector de l’excel•lència ja que aquesta garanteix el progrés i productivitat del país.

Descarregar en format PDF (299 KB)

 

L’educació d’un president

19 d'octubre de 2010
Peter Baker (New York Times)

Barack Obama reconeix que després de l’aprovació de la reforma sanitària i del tractat del control armamentístic amb Rússia ha adquirit més fortalesa personal i que se’n surt molt millor en el cara a cara amb els ciutadans que no en les transmissions televisades.

Descarregar en format PDF (1352 KB)

 

Parla amb el teu nadó

20 d'octubre de 2010
Editorial (The Guardian)

En els dos primers anys de vida és quan es desenvolupen més les capacitats del cervell, d’aquí que resulti tant important parlar i interactuar amb els nens en aquesta etapa crucial del seu creixement.

Descarregar en format PDF (61 KB)

 

Portada d'un diari
 

Monogràfic 9

actubre 2010

Editorial (Jordi Pujol): Seguim creient?

Col·laboradors: Lluís Duch, Ramon M. Nogués i Sebastià Taltavull.

Llegir el darrer monogràfic
Tots els monogràfics



Butlletí 226

19/10/2010

Editorial (Jordi Pujol): Treure’s del damunt el pessimisme

Col·laboradors: Jaume Giné, Àlex Figueras i Ferran Sáez.

Llegir el darrer butlletí
Tots els butlletins



   
   
 
 
   
   
 

Darreres publicacions

De Sòcrates a l'iPod. Una experiència d'aprenentatge de valors a secundària

Publicació: De Sòcrates a l'iPod. Una experiència d'aprenentatge de valors a secundària

En una societat tecnològica i complexa com la nostra cal ensenyar els nostres alumnes a pensar per ells mateixos, a fer-ho de forma creativa perquè puguin adaptar-se als canvis de la nostra època i amb la cura que els capaciti per conviure en pau amb un respecte democràtic a altres opcions diferents de la seva. Més que coneixements, en el futur els caldran habilitats que els permetin operar amb els coneixements disponibles. Aquesta proposta fa una aposta per aconseguir un pensament multidimensional, crític, creatiu i curós alhora, mitjançant l’aprenentatge de la filosofia a través de diversos recursos artístics, audiovisuals o tecnològics.


Por un nuevo pacto social y político

Publicació: Por un nuevo pacto social y político

Europa reclama una renovació d'idees i de plantejaments perquè té la percepció o la intuïció de no estar prou preparada per a una sèrie de reptes que en un futur pròxim li cauran a sobre. Malgrat els importants progressos que ha fet Europa en les últimes dècades, hi ha la impressió difusa que cal trobar noves respostes i repensar algunes coses. Per què? Perquè es perceben noves situacions com la globalització econòmica mundial, el del creixement malgrat el benestar general de sectors socials marginals, el de la insuficiència de recursos per mantenir l'actual nivell d'Estat del benestar i la seva estructura, el de la necessària renovació dels coneixements, el de la crisi demogràfica, el d'una massiva immigració extraeuropea, el de la pèrdua general de pes d'Europa, el de l'accentuació de la crisi de valors i falta de referents, el de la por dels benestants, d'haver de compartir el que tenen, el de la por dels necessitats, de ser deixats de banda. Davant aquests reptes, Europa disposa de recursos, mitjans humans i materials, i capacitat d'engendrar idees i projectes molt importants. Prou importants com per donar-los una resposta positiva.




 
Logotip del projecte edu21



Segueix la nostra actualitat també a Facebook